نقشه برداری دمای طبق پروتکل های ISPE.101

نقشه برداری دمای طبق پروتکل های ISPE.101

نقشه برداری دمای طبق پروتکل های ISPE.101

در پاسخ به سوالاتی از قبیل چرا باید نقشه برداری دمایی انجام دهیم باید گفت که تمامی مواد غذایی و دارویی تولید شده در کارخانجات از زمان تولید تا زمان مصرف باید همواره در شرایط دمایی خاصی نگه داری شوند تا کیفیت آنها حفظ شود.
سازمان های بین المللی و در راس آنها سازمان غذا و دارو و همچنین انجمن بین اللملی داروسازان، دستورالعمل هایی تدوین کرده اند تا نگهداری از مواد دارویی و مواد غذایی به درستی و در شرایط دمایی مناسب انجام شود.

این دستورالعمل که متداول‌ترین دستورالعمل تهیه نقشه دمایی به شمار می‌رود با نام WHO.961 شناخته می‌شود.

اما مهم ترین دستورالعمل و جدیدتربن دستورالعملی که تدوین شده است به این صورت است که به جزئیات نقشه برداری دمایی توجه خاصی داشته و حتی سطوح مختلف تعادل دمایی را نیز در برمیگرد.

این عملیات که بسیار بر بهبود کیفیت و عملکرد انبارهای داوریی و غدایی موثراست حتما باید در سطوح مختلف عمودی و افقی با نمونه برداری توسط تعداد زیادی سنسورهای دما به انجام برسد.
و در نهایت یک گزارش کامل از اطلاعات دریافتی ارائه می گردد تا در نهایت نقاط سرد و گرم مشخص شوند.
این نقاط که به عنوان نقاط حساس سرد و گرم شناخته می شوند و پایش دائمی دما باید در آن نقاط صورت گیرد.

مشخصات مهم پروتکل نقشه برداری دمایی ISPE.101

  • تراکم بالای سنسورها و چیدمان سنسورها در 4 ارتفاع و فواصل افقی کمتر از 7 متر
  • اطلاعات کامل و نمودارهای یکپارچه برای هر چهار سنسور در هر نقطه علامت گذاری شده
  • نمونه برداری هر 5 دقیقه و ترسیم نقشه دو بعدی و سه بعدی از محل نمونه برداری
  • مقایسه دمای بیرون و دمای داخل فضای مورد نمونه برداری و محاسبه دقیق ضرایب انحراف دمایی
  • بررسی وضعیت رطوبت و تاثیر آن در تعادل دمایی و همچنین محاسبه ثابت تعادل دمایی
  • محاسبه دقیق اختلاف دمایی در سطوح عمودی و افقی و میزان تاثیر عوامل محیطی بر دما
  • مشخص کردن نقاط سرد و گرم انبار با دقیق ترین تحلیل‌های آماری و نرم افزاری
  • گواهی کالیبراسیون تک تک سنسورها و جزئیات نمونه برداری هر سنسور بر اساس ISO.17025
  • در پایان ارائه کتابچه گزارش نهایی نقشه دمایی، اطلاعات سنسورها و نمودار گرافیکی پراکندگی دما در نقاط مختلف

 

0 نظر تا الان ثبت شده است.

نظر خود را ثبت کنید